Huldiging Nijmeegse olympiërs tijdens Nationale Sportweek

Van onze redactie
3 september 2021
Sport inspireert, sport verbindt en levert een grote bijdrage aan de samenleving. De gemeente Nijmegen vindt dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van sport en bewegen. Van topsport tot sporten in de wijk. Daarom wordt de Nationale Sportweek in Nijmegen dit jaar groots afgetrapt. Op vrijdag 17 september worden de Nijmeegse (para) olympische sporters gehuldigd voor hun deelname aan de Olympische Spelen. Ook zijn de sporters uitgenodigd voor de Avond van de Nijmeegse Sport die avond.
Huldiging

Na iedere (para) Olympische Spelen vindt er een huldiging plaats voor de Nijmeegse sporters die mee hebben gedaan en zo ook dit jaar. Op het stadhuis worden de sporters onthaald door burgemeester Bruls en wethouder Sport Bert Velthuis. Hierna worden alle sporters in het zonnetje gezet.

Avond van de Nijmeegse Sport

De Avond van de Nijmeegse Sport kan dit jaar weer doorgaan. Tijdens deze avond wordt de prijs voor meest inclusieve sportaanbieder uitgereikt, worden de Olympische sporters in het zonnetje gezet, wordt er terug gekeken op het afgelopen sportjaar, maar ook vooruit naar het komende sportjaar.

Nationale Sportweek Nijmegen

Samen met sportaanbieders, welzijnsorganisaties en andere partners in de wijk slaat de gemeente de handen ineen om sport en bewegen in de schijnwerpers te zetten.

Activiteiten voor iedereen

In verschillende wijken van Nijmegen kan iedereen tijdens deze week activiteiten doen. Zo kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op 18 september kennismaken met inline skaten en kinderen van 10 tot en met 14 jaar hun sporttalent ontdekken tijdens de “Ontdek je talent dag” op woensdag 22 september. Daarnaast kunnen Nijmegenaren op verschillende plekken een gratis fit-test doen en staan de buurtsportcoaches van de gemeente klaar om alle vragen te beantwoorden over sport en bewegen. Of om samen te kijken naar een beweegactiviteit die het beste past.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten per stadsdeel op deze website.


Dit bericht delen:

Advertenties