Eerste deel van de oude Electrabel centrale wordt opgeblazen

Van onze redactie Vrijdag 03 September 2021
Als onderdeel van de hervatte sloop van Centrale Gelderland, de oude Electrabel centrale, zal als eerste stap het gebouwdeel met de rookgasontzwavelingsinstallatie met de inzet van springstoffen gecontroleerd naar de grond neergehaald worden op donderdagochtend 9 september rond 10.00 uur.

Het circa 35 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het neervallen van de installatie zal gehoord kunnen worden door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook zal er stof vrijkomen, maar door het inzetten van preventieve maatregelen wordt het neerdalen van stof grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt gewoon naar buiten en er is geen reden om ramen en deuren te sluiten.

Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland gelden tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. Er worden geen openbare wegen afgesloten. Wel zijn er verkeersregelaars aanwezig op de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt Noord en de Industrieweg / Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek / De Variabele.

De politie is aanwezig om in te grijpen als de openbare orde en veiligheid in het geding komen. ENGIE ontmoedigt mensen om richting het terrein van Centrale Gelderland te komen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (3)

Geplaatst op 04-09-2021 om 11:23 door Marck
Hoop dat het regent, zo niet, dat de wind richting Arnhem staat. Met die stof.

Geplaatst op 03-09-2021 om 21:42 door Loesje Benda
Komt er wel een livestream zodat we het kunnen volgen?

Geplaatst op 03-09-2021 om 17:28 door Harald
In 1990 daar stage gelopen.Jammer dat het verdwijnt. Ik kon er nooit zonder herinnering langsrijden.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.