Auto vliegt uit de bocht op Weijbroekweg

Lars Schwachöfer
2 september 2021
Vanavond vond omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats op de Weijbroekweg. Een auto vloog uit de bocht en reed een andere auto aan. De weg is gedeeltelijk afgesloten.
Een automobilist reed met hoge vaart richting de IJpenbroekweg, toen hij ter hoogte van de 10e straat van Kerkenbos uit de bocht vloog. De auto ramde een lantaarnpaal om en reed een andere stilstaande auto, die de Weijbroekweg op wilde rijden vanaf Kerkenbos, aan. Beide voertuigen belandden in de berm. Getuigen en toegesnelde mensen die de auto hoorden slippen boden eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten.

Meerdere ambulances, brandweerwagens en politievoertuigen rukten uit naar de ongevalslocatie. De politie sloot de weg vanaf de 10e straat van de Hegdambroek richting de IJpenbroekweg af. Ambulancepersoneel keek de inzittenden van beide voertuigen na. De bestuurster van de stilstaande auto is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de bestuurder van de andere auto werd een alcohol en drugstest afgenomen. Hij testte positief op drugs. De automobilist is aangehouden en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Na verder onderzoek op het politiebureau zal blijken of de man daadwerkelijk onder invloed van drugs reed.

Omstreeks 20.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Verkeer vanaf Kerkenbos moest nog enige tijd omrijden omdat de lantaarnpaal op de weg lag. Een berger sleepte de auto's weg. De lantaarnpaal is door een bedrijf losgekoppeld en weggehaald. De gemeente plaatst later een nieuwe lantaarnpaal. Omstreeks 21.30 werd ook de weg vanaf Kerkenbos weer vrijgegeven.

Dit bericht delen:

Advertenties