Gratis luiers scheiden bij kinderdagverblijven

Van onze redactie
2 september 2021
Gemeente Nijmegen is gestart met een proef met het gratis scheiden van luiers. Bij 11 kinderdagverblijven in de stad kunnen ouders van deze kinderdagverblijven luierzakken krijgen en de volle luierzakken in een luiercontainer doen.

De gemeente Nijmegen start dus klein met een proef in deze vorm. Ze wil zo graag onderzoeken hoeveel ouders hier gebruik van maken en hoe groot het aanbod van luiers is. Ook wordt gekeken naar de wensen en behoeften van de gebruikers. De ervaringen die ze met de proef opdoet, nemen ze mee in een plan voor meer locaties en het toevoegen van de inzameling van incontinentiemateriaal.

Gratis luierzakken en luiercontainers in de buurt

Voor het scheiden van luiers hebben ouders van deelnemende kinderdagverblijven speciale luierzakken nodig. Deze zakken kunnen zij bij hun eigen kinderdagverblijf halen. De speciale luierzakken zijn gratis. Als de zakken vol zijn, kunnen de ouders ze op het terrein van het kinderdagverblijf in speciale containers doen.

Afval als grondstof

De gemeente Nijmegen en Dar zorgen graag samen met inwoners voor minder restafval. Hoe beter inwoners hun afval scheiden, hoe minder restafval we overhouden. Inwoners van de gemeente Nijmegen scheiden hun afval al goed. Met deze proef wordt er een nieuwe stap genomen in het afval scheiden. Afvalenergiecentrale ARN in Weurt maakt van het plastic in de luiers plastic korrels. Van deze korrels kunnen producenten nieuwe plastic producten maken. Bijvoorbeeld autobumpers en plastic straatmeubels. Ook wordt er energie gewonnen uit urine en ontlasting die vrijkomen.


Dit bericht delen:

Advertenties