Opbrengst Swim To Fight Cancer bijna een ton

Van onze redactie
30 augustus 2021
Na een bewogen jaar klonk gistermiddag om 13.05 uur eindelijk het startschot van Swim To Fight Cancer in de Spiegelwaal. De zwemmers haalden 95043,25 euro op.

Het evenement, waarmee zwemmend geld wordt opgebracht voor kankeronderzoek, viel in de smaak en trok veel bezoekers naar de Spiegelwaal in Nijmegen.

De bijna 180 deelnemers konden kiezen uit 500, 1500 en 3000 meter. Sommige fanatiekelingen vonden dit niet genoeg en plakte er nog een, of zelfs twee rondjes achteraan. De sfeer zat er goed. De jongste deelnemer Finn wordt bijna 10 jaar en de oudste deelnemer Aad wordt bijna 79, het is dus een evenement voor alle leeftijden.

Verbonden door emotie en sportiviteit eindigde de teller op bijna 1 ton. 'Als organisatie zijn wij supertrots op alle deelnemers die meegedaan hebben. Wij overhandigen de cheque aan Fight Cancer, maar zij zijn degenen die dit geld bij elkaar hebben gezwommen. Allemaal samen waarbij het niet uitmaakt wie hoeveel ophaalt, een ieder zwemt met een hele mooie bijzondere reden. Allemaal hebben we dezelfde droom waarvoor we ons inzetten. Dat hopelijk kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer zal zijn', aldus Astrid van Hest voorzitter van de organisatie in Nijmegen. 'Zonder de ruim 85 vrijwilligers, onze partners, onze sponsoren en ons hele organisatie team zouden deze zwemmers niet deze vuist tegen kanker kunnen maken. Dus we zijn iedereen enorm dankbaar hiervoor!  Wij hopen dit bijzondere evenement in 2022 weer te kunnen organiseren. Wil je meehelpen in de organisatie, meld je dan bij ons!'

De bekendmaking van het voorlopige bedrag van 95043,25 euro werd feestelijk afgesloten door het Feestteam, die ook de presentatie van het evenement in handen hadden. Er kan nog steeds gedoneerd worden om het bedrag voor twee onderzoeken van het Radboudumc nog hoger te maken via de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen.

Bekijk hier het fotoalbum.


Dit bericht delen:

Advertenties