Let's do Goods maakt de wereld mooier met sokken

Van onze redactie
30 augustus 2021
Social start-up Let's do Goods maakt sokken, maar dat doen ze niet zomaar. Samen met kunstenaars uit de daklozen-community ontwerpen ze hele speciale sokken. Van elk paar verkochte sokken wordt er ook een paar gedoneerd aan de daklozen-community. Sokken worden namelijk het minst gedoneerd, maar zijn juist het meest nodig. Vanmiddag werd de eerste sok aan kunstenaar Clemens overhandigd bij de Titus Brandsmakapel.
Volgens Let’s do Goods zijn in Nederland alleen al 58.000 mensen afhankelijk van kledinginzameling. Door de huidige coronacrisis stijgt dit aantal fors. Deze groep heeft geen toegang tot iets vanzelfsprekends als een nieuw paar sokken. Het betreft hier niet alleen de dakloze man op een bankje in het park, maar juist een steeds groter groeiende groep alleenstaanden en complete gezinnen in verborgen armoede.

Samenwerking


Let’s do Goods doneert één paar sokken voor ieder paar wat verkocht wordt aan Het Kruispunt Nijmegen. In samenwerking met het Leger des Heils zorgen ze dat de donaties daar terecht komen waar de impact het grootst is. Iedere maand lanceren ze een design uit een andere stad. Na Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Breda, Groningen en Eindhoven was het vandaag de beurt aan Nijmegen.

Rebel in Nijmegen


De sokken worden overal in de stad opgehangen en je mag ze gewoon meenemen of weggeven. De locaties worden bekend gemaakt via Facebook en Instagram. Het thema van de Nijmeegse sok is: Rebel in Nijmegen en staat symbool voor het niet willen accepteren van de status-quo die onze samenleving oplegt, aldus de organisatoren.

Dit bericht delen:

Advertenties