Weijbroekweg afgezet vanwege aanhouding met getrokken pistolen

Lars Schwachöfer
27 augustus 2021
De politie zette vanavond omstreeks 21.00 uur een auto stil op de Weijbroekweg. De agenten praatten de inzittenden met getrokken pistolen uit de auto.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er een melding bij 112 gemaakt werd dat er een vuurwapen in of bij een auto gezien was. De betreffende auto werd korte tijd later gezien door agenten. Meerdere eenheden van de politie reden achter de auto aan. Op het begin van de ventweg van de Weijbroekweg werd de auto aan de kant gezet.

De politie startte een zogenoemde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). De agenten richtten hun dienstwapens op de auto en riepen dat de inzittenden het voertuig een voor een met hun handen omhoog uit moesten komen. Bij elke verdachte beweging zouden de agenten schieten. De vier inzittenden kwamen uit de auto en werden aangehouden.

De politie sloot de weg vanaf de IJpenbroekweg af. Verkeer werd omgeleid. De politie deed onderzoek in de auto. Op dit moment is nog geen vuurwapen aangetroffen in de auto of bij de verdachten. Zij worden op het bureau verder gecontroleerd. De auto is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek en is weggesleept door een berger. Omstreeks 21.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties