Automobilist meldt zichzelf na verlaten ongeval Otto C Huismanstraat

Lars Schwachöfer
22 augustus 2021
Afgelopen nacht vond omstreeks 1 uur een aanrijding plaats op de Otto C Huismanstraat. Een fietsster raakte lichtgewond. De automobilist reed na de aanrijding door, maar meldde zichzelf later vannacht bij de politie in Arnhem.
De fietsster, een 21-jarige vrouw uit Vught, werd aangereden op het kruispunt met de Fanfarestraat. De automobilist reed door. De vrouw bleef in de regen achter met haar fiets. Bewoners vingen de vrouw op en belden de hulpdiensten. Ambulancepersoneel keek de vrouw na. Ze raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie liet weten onderzoek te doen naar de automobilist. Zijn kentekenplaat was op de ongevalslocatie achtergebleven.

De automobilist, een 19-jarige Nijmegenaar, meldde zich later vannacht op het politiebureau in Arnhem. Het verlaten van een plaats ongeval is een misdrijf, maar wanneer een betrokken partij zich binnen 12 uur vrijwillig meldt, omdat de plaats ongeval bijvoorbeeld uit schrikreactie verlaten is, kan het melden als uitsluitingsgrond voor vervolging gelden. Of dat in dit geval ook geldt voor de automobilist kan de politie niet zeggen. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Dit bericht delen:

Advertenties