Automobilist vlucht na eenzijdig ongeval op Ackerbroekweg

Lars Schwachöfer
20 augustus 2021
Vannacht vond omstreeks half 1 een eenzijdig ongeval plaats op de Ackerbroekweg. De bestuurder van een bestelauto en zijn bijrijder zijn gevlucht. De weg was langere tijd afgesloten voor verkeer.
De automobilist reed met zijn bestelauto en een bijrijder vanuit de richting van de Jumbo over de Ackerbroekweg richting de Broekstraat. Door nog onbekende reden raakte hij de macht over het stuur kwijt en sloeg de bestelauto op de zijkant. De man en zijn bijrijder klommen uit het voertuig en sloegen op de vlucht.

Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de ongevalslocatie. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landen, omdat de inzittenden verdwenen waren. De weg werd afgesloten door de politie. De politie deed onderzoek naar de herkomst van de auto en nam contact op met de eigenaar. De eigenaar verklaarde zelf niet gereden te hebben, maar zou contact opnemen met de bestuurder. De politie gaf de bestuurder de kans zich te komen melden op de ongevalslocatie.

De brandweer haalde de accu uit het voertuig. Een berger zette het voertuig rechtop, waarna agenten onderzoek deden. Enkele voorwerpen, waaronder twee mobiele telefoons, werden in beslag genomen. De agenten wachtten nog langere tijd op de bestuurder, maar toen deze zich niet gemeld had, werd de auto weggesleept door een berger. Omstreeks 2 uur werd de weg vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties