Popronde Nijmegen gaat door met meer dan 80 acts

Van onze redactie
20 augustus 2021
Popronde zal dit jaar plaatsvinden in een coronaproof model, waarbij bezoekers zittend en op anderhalve meter van elkaar kunnen genieten van de concerten. 82 beschikbare acts zijn geboekt in Nijmegen, en er zijn een hoop nieuwe locaties om te ontdekken. Van de Radboud campus tot aan de Goffert, van Doornroosje tot de Mariënburg, op zaterdag 11 september is Nijmegen voor minstens één dag muziekhoofdstad van Nederland.

Popronde Nijmegen heeft haar programma bekend gemaakt. Op 11 september komen onder andere Josephine Odhill, Kuzko en Tres Navy naar bijvoorbeeld Brebl, Doornroosje en De Lindenberg. Op de website vind je het complete programma.

Om 12.00 uur start het programma van Popronde Nijmegen. De officiële opening van Popronde 2021 vindt later in de middag plaats in De Lindenberg, het cultureel centrum waar Stichting Popwaarts haar eerste kantoor betrok. ‘Henk van der Zand, toenmalig directeur van De Lindenberg was de eerste die iets in Popronde zag, hij gaf ons een ruimte, een computer en zei: ga je gang!’ - zo vertelt artistiek leider Mischa van den Ouweland.

Dezelfde Henk van der Zand zal het jubileumboek ‘Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde’ uitreiken aan Tweede Kamerlid en schrijver van de nieuwe popnota Peter Kwint en Nijmeegs cultuurwethouder en oud-Popronde deelnemer Noël Vergunst. In het boek zijn bijdragen opgenomen van journalisten en schrijvers als Peter Bruyn, Jasper Willems, Jasper van Vugt, Dirk Baart, Jaap van der Doelen en Ricardo Jupijn. Daarnaast staat het vol anekdotes van oud-deelnemers en beelden uit de roerige geschiedenis van Popronde. Het zwaartepunt ligt uiteraard op het avondprogramma, wat begint om 19.00 uur.

Passe-Partouts kosten 5,- en zijn vanaf nu verkrijgbaar via deze website.

 

 

 

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties