Verplaatsing kunstwerk en verkeersmaatregelen rondom Kelfkensbos

Van onze redactie
18 augustus 2021
Op 23 augustus begint de verplaatsing van het kunstwerk van Narcisse Tordoir op het Kelfkensbos. Het stalen kunstwerk verhuist omdat de gemeente start met de herinrichting van de Hoogstraat (bij de kop van de Burchtstraat) en omgeving.
Dit duurt van 30 augustus tot half december. De weg verschuift richting oosten en de omgeving wordt opnieuw ingericht. De komende maanden zijn enkele straten daardoor enige tijd afgesloten. De parkeergarage Eiermarkt blijft steeds bereikbaar.

Het bedrijf Kunstwacht start 23 augustus met het demonteren van het grote stalen frame van het kunstwerk van Narcisse Tordoir. Het blauwe buizenkunstwerk van 35 bij 6 meter, gaat nu eerst in delen in de opslag en verhuist als de vergunningen rond zijn naar de hoek Van Boetbergweg en Van Apelterenweg in Dukenburg. Samen met het verwijderen van de fundering duurt dit werk een week.


Hoogstraat

Direct daarna, vanaf 30 augustus, gaat de gemeente aan de slag op de Hoogstraat, aan de centrumkant bij de Burchtstraat. Het Kelfkensbosplein krijgt de komende jaren ook een nieuw ontwerp en een nieuwe inrichting. Dat proces loopt nog.

Met de aanpassing van het gebied tussen de Ridderstraat, Voerweg, Hertogstraat, Burchtstraat en Kelfkensbos verbeteren we de verbinding tussen binnenstad, benedenstad en Valkhofkwartier. Door de rijweg aan te passen maken we meer ruimte voor voetgangers. De rijweg verschuift zo’n 20 meter en de snelheid wordt hier max 30 km/uur. Ook komt er meer groen en aandacht voor cultuurhistorie en pakken we de Lindenberg (straat) aan.

Afsluitingen

De Voerweg is vanwege het werk afgesloten vanaf 30 augustus. Dit duurt tot 10 oktober. De Eiermarktgarage blijft steeds bereikbaar. Hiervoor wordt, vanaf 6 september tot en met 1 oktober, het verkeer met verkeerslichten geregeld. Ook het Groene Balkon, Cultuurhuis De Lindenberg en het Casino blijven zoveel mogelijk bereikbaar via de Lindenberg, met uitzondering van de periode tussen 6 en 12 september. Voor de bereikbaarheid van hulpdiensten nemen we maatregelen en we geven voor het verkeer omleidingsroutes aan.


Vanaf 11 oktober tot en met 29 oktober is volgens de planning het kruispunt Burchtstraat/Hertogstraat/Kelfkensbos afgesloten. In deze periode kan de Voerweg alleen gebruikt worden om de Eiermarkt en Lindenberg te bereiken.

Tijdens de werkzaamheden rijdt het openbaar vervoer via de singels en de markt blijft op het Kelfkensbos.

Valkhofkwartier, Kelfkensbos en parken

In de omgeving van het Kelfkensbos en het Valkhof is een hoop te zien en te beleven. Het is de plek waar iedereen kennis kan maken met de geschiedenis van Nijmegen. De komende jaren wordt het hele gebied stukje bij beetje aangepakt. De afgelopen jaren knapten we de Waalkade en de Lindenberghaven op en bouwden we het centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. De komende jaren, na de reconstructie van de Hoogstraat, wil de gemeente samen met andere organisaties onder andere aan de slag met het Valkhofpark, de verbouwing van Museum Het Valkhof en het Kelfkensbosplein.


Dit bericht delen:

Advertenties