Artistiek paaldansduo wint NK en plaats zich voor WK

Van onze redactie
18 augustus 2021
Gisteren behaalde de Nijmeegse Hanka Venselaar en de Tilburgse Maaike van Santvoort de eerste plaats op het Nederlands kampioenschap paaldansen. Het duo heeft zich met dit resultaat ook geplaatst voor de wereldkampioenschappen paalsport van de IPSF dat online georganiseerd wordt in oktober.
Van Santvoort en Venselaar, in het dagelijks leven werkzaam als advocaat en universitair docent, namen deel in de categorie Artistic Pole Doubles. Deelnemers worden in deze categorie beoordeeld op techniek en uitvoering, maar ook op thema, originaliteit en artisticiteit. Bij duo’s is het daarnaast ook de bedoeling dat creatieve tricks samen uitgevoerd worden aan 1 paal of aan 2 palen tegelijk. Een jurypanel, uitgekozen door de internationale organisatie IPSF, zal vervolgens de routine beoordelen volgens een strikt vastgesteld beoordelingsformulier.

Vanwege COVID-19 vond het Nederlands kampioenschap virtueel plaats. Deelnemers aan het NK mochten op een aangewezen dag en tijd hun act uitvoeren. De Nederlandse bond (Dutch Aerial and Pole Federation) verzorgde de video opnames welke werden doorgestuurd naar internationale juryleden. De uitslag werd enkele weken later bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomt. Als Nederlandse kampioenen plaatsen Van Santvoort en Venselaar zich direct voor het WK.

Sinds 2019 vormen Van Santvoort en Venselaar een artistiek paaldansduo. Aangezien beiden uit een andere stad komen hebben zij ook een andere thuisstudio als basis. Zo is Van Santvoort docent bij Josephine Levana Poledancing in Tilburg, en is Venselaar docent voor haar eigen Studio Ad Astra en de studenten paaldans vereniging Lasya in Nijmegen. Eerder gaf het koppel al verschillende showoptredens en wonnen zij een 2de plaats in een online internationale wedstrijd. Voor Van Santvoort zal de wedstrijd in oktober haar eerste WK deelname worden. Solo won zij al een aantal Nationale wedstrijden. Venselaar heeft ruime internationale ervaring als solo-atleet, zij won titels tijdens meerdere EK’s en WK’s.

 


Dit bericht delen:

Advertenties