Evenementenbranche op de bres voor openstelling festivals en evenementen

Van onze redactie
17 augustus 2021
Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars 'Unmute Us!' gelopen. Tijdens deze demonstratie uiten tot nu toe 495 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche samen met hun bezoekers hun gevoelens van onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. 'Unmute Us!' vindt vanaf 14.00 uur ook plaats in Nijmegen. Men eist dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.
De ‘Unmute Us!’ beweging is voortgekomen uit de dancefestivals, maar heeft in luttele dagen de volledige evenementensector én hun bezoekers achter zich weten te scharen. Van de grote buitenfestivals tot zakelijke evenementen en locaties als Ahoy, Ziggo Dome, TivoliVredenburg en meer. Na een weekend waarin festivals, culturele en zakelijke evenementen wederom de wacht werden aangezegd en tegelijkertijd tienduizenden mensen, nota bene onder toeziend oog van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, op elkaar gepropt in voetbalstadions aan het joelen en feesten waren, is de maat nóg voller.

‘Unmute Us!’ is absoluut voorstander van het doorgaan van deze grootschalige sportevenementen, van voetbal tot Formule 1 (70.000 bezoekers per dag en vele duizenden bezoekers op de omliggende campings en horecapleinen). Hier wordt namelijk mee bevestigd dat het wél kan en de druk op de zorg hierdoor niet exponentieel groeit. ‘Unmute Us!’ vindt dan ook dat de overheid een einde moet maken aan het meten met twee maten. Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.

Daarom gaan organisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en bezoekers zaterdag massaal de straat op, met één duidelijke boodschap: Houd ons niet langer aan het lijntje! Vanaf 1 september moeten alle festivals en evenementen op volle capaciteit weer open, inmiddels heeft het kabinet geen valide argumenten meer om dit te weigeren.

Vanaf 14:00 uur wordt in Nijmegen, Groningen Utrecht, Rotterdam en Amsterdam de ‘Unmute Us!’ protestmars gelopen. Looproutes worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op de website.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties