Woning Bredestraat onbewoonbaar na uitslaande brand

Lars Schwachöfer
17 augustus 2021
Vanmiddag ontstond omstreeks 13.30 uur brand in een woonboerderij aan de Bredestraat. De brandweer bluste de brand.
De brand brak op de eerste verdieping uit tijdens het koken. Een pan op het vuur vatte vlam. Alle aanwezigen konden het pand zelfstandig verlaten. Een man deed nog een bluspoging door op een ladder te staan en met een tuinslang via het raam te blussen, maar de brand greep te snel om zich heen. Binnen korte tijd stonden meerdere kamers en de zolder in lichterlaaie en sloegen de vlammen uit de ramen. Bij de brand was sprake van hevige rookvorming.

Omwonenden die last hadden van de rook, werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. De brandweer controleerde of er niemand meer in het pand aanwezig was. De politie sloot de weg af voor al het verkeer. Ambulancepersoneel keek twee personen na omdat zij rook hadden ingeademd. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Meerdere dakpannen moesten weggehaald worden om de brand te blussen. Omstreeks 14.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer was nog tot ongeveer 16.00 uur bezig met het nablussen van brandende en smeulende inboedel en delen van het pand.

De gehele linkerzijde van het pand, dat uit twee huisnummers bestaat, is onbewoonbaar verklaard. Stichting Salvage zoekt een tijdelijke overnachtingsplaats voor de bewoners van het uitgebrandde gedeelte van het pand. Of de andere kant ook veel schade opliep, kon een woordvoerder van de brandweer niet vertellen. De brandweer kon voorkomen dat de brand verder verspreidde. Stichting Salvage kijkt met de bewoners of een alternatieve overnachtingslocatie nodig is. Even na 16.00 uur werd de straat weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties