Vandaag Natuurwerkdag Vennengebied

Van onze redactie
2 november 2013
Vandaag vindt de dertiende Natuurwerkdag plaats. Ook in de Overasseltse en Hatertse Vennen kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Handen uit de mouwen voor de natuur!
Er wordt op twee verschillende locaties in het Vennengebied gewerkt. Beide locaties bevinden zich in het bos en op loopafstand van de werkschuur van Staatsbosbeheer. Op beide plekken bestaat de ondergroei voornamelijk uit prunussen. De prunus (Amerikaanse vogelkers) hoort hier van oorsprong niet thuis en vormt in sommige gevallen een bedreiging voor de overige flora. Dat komt door zijn snelle groei en dus hoge concurrentie met betrekking tot licht. In het Vennengebied is onlangs gekapt om verdroging van de vennen tegen te gaan. Om te voorkomen dat de prunus deze gebieden in razend tempo bezet moeten de aangrenzende bosranden prunusvrij gemaakt worden. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn!



Programma

Na een kop koffie of thee lopen we vanaf het kantoor naar de locaties. Daar gaan we prunus uittrekken, uitgraven en snoeien. De te verwijderen prunussen worden vooraf gemarkeerd met een rode stip. Rond 13.00 uur zijn we weer terug bij de werkschuur waar koffie, thee en erwtensoep met roggebrood klaar staat. Tijdens en deze kleine lunch mag je ter plaatse wat kachelhout zagen om mee naar huis te nemen voor de komende winter.

Dit bericht delen:

Advertenties