Datalek van medewerkers bij Radboudumc

Van onze redactie
12 augustus 2021
Het Radboudumc heeft een datalek ontdekt, waarbij gegevens van eigen medewerkers en partnerorganisaties betrokken zijn. Er zijn maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen.
Door menselijk handelen zijn accountgegevens van mensen met een Radboudumc-werkplek op internet terecht gekomen. Het gaat daarbij om medewerkers van het Radboudumc zelf, maar ook om medewerkers van partnerorganisaties.

De gelekte persoonsgegevens omvatten (inlog)namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Er zijn geen patiëntgegevens of andere bijzondere persoonsgegevens openbaar geworden. Applicaties van de ICT-omgeving, zoals het elektronisch patiënten dossier, zijn niet in gevaar geweest.

Gevolgen en maatregelen

Na ontdekking heeft het Radboudumc het lek onmiddelijk gestopt. Ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen. Het datalek is tevens gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het onderzoek naar de precieze toedracht, impact en getroffen personen loopt nog. Alle getroffen personen ontvangen hier de komende dagen persoonlijk bericht over.

'Digitale veiligheid is een groot goed, zeker in de zorg, en heeft voortdurend onze aandacht', aldus Mark Janssen, lid Raad van Bestuur bij het Radboudumc. 'We vinden het enorm vervelend dat we er desondanks niet in geslaagd zijn dit incident te voorkomen. Onze welgemeende excuses aan alle collega’s en partnerorganisaties die overlast ervaren als gevolg van deze situatie.'


Dit bericht delen:

Advertenties