Grote brand bij bedrijf aan Hogelandseweg

Lars Schwachöfer
9 augustus 2021
Vanmiddag brak even na 16.00 uur brand uit bij een bedrijf aan de Hogelandseweg. De weg is afgesloten en de brandweer bestrijdt de brand.
De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in de cabine van een vrachtwagen, laat een medewerker van het bedrijf weten. De rookwolk was langere tijd in de wijde omgeving te zien. Medewerkers van het naastgelegen bedrijf belden de eigenaar van het bedrijf en de brandweer, en reden direct andere dichtbijstaande wagens op hun eigen terrein weg. Met een slijptol sleepten zij het slot van een hek los en deden een bluspoging.

De eigenaar was snel bij het bedrijf, waar niemand aan het werk was toen de brand uitbrak, en opende de toegangspoort voor de brandweer. De politie sloot de Hogelandseweg en de Vlotkampweg af. De brandweer bestreed de brand met meerdere wagens vanaf de Hogelandseweg en een ander bedrijf aan de Vlotkampweg. Een politiehelikopter vloog langere tijd boven het industriegebied.

Even na 17.00 uur was de brand, die twee trekkers en drie trailers verwoestte, geblust. De politie gaf de weg omstreeks 17.30 uur vrij voor verkeer, maar sloot de weg even voor 18.00 uur weer af, om de brandweer ruimte te geven voor de opruimwerkzaamheden. De Omgevingsdienst keek het riool na, om te controleren dat er geen schadelijke vloeistoffen gelekt waren.

De brandweer laat weten dat er geen onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan word.  Ook de politie doet geen onderzoek.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen