Politie zoekt auto na meerdere ramkraken

Lars Schwachöfer
6 augustus 2021
Afgelopen nacht vonden meerdere ramkraken plaats. De politie doet onderzoek en zoekt de auto waarmee de ramkraken gepleegd werden.
De politie kreeg omstreeks 2.30 uur een melding dat er een schietpartij plaatsvond in de 11e straat van de Meijhorst. Meerdere agenten trokken het zware kogelwerende vest aan en reden naar de locatie. Daar werd niks aangetroffen dat erop wees dat er een schietincident plaatsgevonden had.

Enkele minuten later kwam bij de politie een melding van een ramkraak op de Sint Jacobslaan binnen. Nadat een auto langere tijd voor een flat gestaan had, reed deze de voordeur van een cafetaria kapot. Een van de inzittenden ging de cafetaria binnen, liep met een voorwerp richting de auto, waarna de auto wegreed. De politie startte direct een zoekactie naar de auto. De eigenaar van de cafetaria zei tegen de politie niks te missen.

Terwijl agenten in de omgeving rond reden om de auto te zoeken, kwam opnieuw een melding van een ramkraak. Dit maal zou een auto De Vereeniging aan het Keizer Karelplein ingereden zijn. Bij aankomst zagen agenten en een beveiliger dat een auto een deur van het café geramd had. Of er iets uit het café mist, is nog onbekend. De politie ging ervan uit dat het dezelfde auto betrof en vergrootte het zoekgebied naar de auto.

Niet veel later werd een derde ramkraak gepleegd. In de Frankrijkstraat reed een auto de pui van een kapperszaak gepot. De inzittenden van de auto namen een lege kassalade mee. De melding kwam echter pas om 6.30 uur binnen, ondat het brandalarm toen afging.

Omstreeks 4.00 uur kwam wéér een melding van een ramkraak. De ramkraak vond plaats in het werkgebied van een ander politiekorps, maar werd vermoedelijk door dezelfde bestuurder met dezelfde auto gepleegd. De voordeur van Sporthal Walburgen in Gendt werd kapotgereden. Daarna gingen twee mannen het pand binnen en namen twee nagenoeg lege kassa's mee. De auto raakte bij deze laatste ramkraak het achterlicht kwijt, maar kon gebruikt worden om te vluchten.

De politie stond langere tijd op meerdere plekken langs de weg en reed in de omgeving op zoek naar de auto. Omstreeks 5.00 uur was de auto nog niet aangetroffen. De politie doet verder onderzoek. Mensen die iets gezien hebben, camerabeelden hebben of meer informatie hebben over de auto, kunnen telefonisch contact opnemen met de politie via 0900-8844. In verband met het onderzoek worden het merk en model auto nog niet bekendgemaakt.

Dit bericht delen:

Advertenties