Zo kun je je garage perfect inrichten en decoreren

Van onze partner
2 augustus 2021
We beschouwen garages meestal als functioneler dan stijlvol. Maar er is niemand die zegt dat deze ruimte verplicht donker, groezelig, rommelig en ronduit lelijk moet zijn.
Als je veel tijd in je garage spendeert, waarom zou je de ruimte dan niet wat meer stijl en karakter geven? Kijk bijvoorbeeld eens naar wat kost een gietvloer om dit vervolgens aan te laten brengen in de garage, wat het al een stuk mooier zal maken. Ook de onderstaande tips zullen je helpen bij het inrichten en decoreren van deze ruimte.

Voer kleur toe

De reden dat de meeste garages zo saai zijn, is dat ze een grijze betonnen gietvloer of iets dergelijks en vuilwitte muren hebben. Alhoewel dat wel mooi kan zijn, zorgt het niet echt voor karakter. Gewoon een paar muren in een fellere kleur schilderen, kan het uiterlijk van de ruimte volledig veranderen. Je kunt bovendien nog creatiever worden en strepen, stippen of zelfs muurschilderingen schilderen. Het is zelfs mogelijk om een garage vloer coating toe te voegen aan de vloer in een opvallende kleur.

Blijf praktisch

Voordat je begint met inrichten, moet je ervoor zorgen dat je garage alle opslagruimte en werkruimte heeft die je wilt. Zo hang je geen versieringen op op een plek die wordt afgedekt door een opbergkastje of muurbeugel. Het is dus van belang om te zorgen voor genoeg opbergmogelijkheden in de garage, waar je rekening mee moet houden bij het inrichten en decoreren van deze ruimte.

Upgrade de verlichting

Wat heb je aan versieringen en muren die een prachtige kleur hebben als ze verborgen zijn in de schaduw? De meeste garages zijn helaas nog altijd niet voorzien van genoeg verlichting, wat ze minder spannend en ook minder functioneel maakt. Het toevoegen van meer verlichting aan zowel de muren als de plafonds fleurt de ruimte onmiddellijk op. Het is hierbij overigens verstandig om gebruik te maken van LED lampen, puur al door hun lagere energieverbruik.

Toon je hobby’s

Misschien gebruik je je garage als autowinkel of als plaats om houtbewerkingsprojecten te voltooien. Waarom laat je die hobby en/of passie niet zien in het interieur van de ruimte? Oude autoborden of zelfgemaakte houtambachten zijn een geweldige manier om de ruimte samen te binden. Ook zou je bijvoorbeeld shirts van je favoriete sportteam op kunnen hangen in je garage. Wat dacht je van een Go Ahead Eagles tenue aan de wand? Door dit te doen zul je bovendien direct een persoonlijke touch toevoegen aan de ruimte.

Gebruik de deur

Je hoeft je niet alleen te concentreren op de binnenkant van de garage. Je garagedeur is namelijk een belangrijk kenmerk van de gevel van je huis, al hangt dit wel af van de locatie van de garage. Door het een gedurfde kleur te geven of het te gebruiken om kerstversieringen op te hangen, kun je in de meeste gevallen het uiterlijk van je huis in het algemeen verbeteren. Ook zal het natuurlijk zeker de buitenkant van je garage mooier maken.

 


Dit bericht delen:

Advertenties