Politie rijdt auto klem in Gildekamp; zoekactie naar inzittenden

Lars Schwachöfer
1 augustus 2021
De politie reed vanmiddag omstreeks 14.00 uur een auto klem in de Gildekamp. Meerdere agenten zoeken in de omgeving naar de inzittenden.
De politie achtervolgde de auto vanuit Druten. Daar was een woninginbraak gepleegd. Agenten zagen de auto met daarin de verdachten rijden en gaven een stopteken. De auto ging ervandoor, waarna een achtervolging richting Nijmegen ontstond. Toen de bestuurder een doodlopende straat in de Gildekamp inreed, konden agenten de auto klemrijden. De inzittenden vluchtten daarna te voet de Gildekamp in. Agenten zetten de achtervolging in. Een van de inzittenden, een 37-jarige Rotterdammer, kon aangehouden worden.

Enkele tientallen agenten, waaronder hondengeleiders, zoeken in de omgeving naar drie andere inzittenden van de auto. Daarbij zoeken ze ook in tuinen, rondom de basisscholen en andere plekken waar de verdachten zich kunnen verstoppen. De politie beveiligt de auto. In de auto ligt inbrekersgereedschap. De politie heeft nog geen signalement bekendgemaakt van de verdachten.

Update 15.00 uur: De politie heeft de auto in beslag genomen. Een berger sleepte de auto weg voor onderzoek. De zoekactie is gestopt. Het is onbekend of de politie de andere drie inzittenden aangetroffen heeft.

Dit bericht delen:

Advertenties