Malvert gedeeltelijk afgezet na vondst explosieven

Lars Schwachöfer
29 juli 2021
Vanmiddag werd in een appartementcomplex in de 69e straat van de Malvert explosieven aangetroffen. De politie heeft de omgeving ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse.
Hoe de politie de zelfgemaakte explosieven, gemaakt van onder andere zwaar vuurwerk, op het spoor kwam, is onbekend. Een explosievenverkenner van de politie is naar binnen gegaan en heeft de explosieven bekeken. De politie heeft op zijn aanwijzen de straat en omgeving direct afgezet. De flat is niet ontruimd, maar meerdere agenten staan voor de flat. Ook de brandweer en een ambulance staan uit voorzorg klaar.

De politie liet later weten dat er naast 100 kilo zwaar vuurwerk en een zelfgemaakt explosief ook verschillende wapens en hennepplanten zijn aangetroffen. Het gaat dan om 50 verboden wapens, waaronder samoeraizwaarden, kruisbogen, boksbeugels, luchtdrukgeweren en handvuurwapens. Honderden andere legale wapens, zoals messen, lieten de agenten achter in de woning. Er stonden minder dan 5 hennepplanten in de woning. Hoewel dit volgens de wet verboden is, kan de bewoner deze dankzij het gedoogbeleid houden. De bewoner was niet aanwezig. De politie heeft contact met hem opgenomen en hij wordt later door de politie verhoord. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar de explosieven.

Update: de EOD heeft de explosieven naar buiten gehaald en op een afgelegen locatie ingegraven en tot ontploffing gebracht.

Dit bericht delen:

Advertenties