Quirijn Lokker nieuwe lijsttrekker van GroenLinks

Van onze redactie
25 juli 2021
Quirijn Lokker wordt de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks in Nijmegen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leden van GroenLinks konden kiezen tussen twee kandidaten.
Afgelopen twee weken konden de leden van GroenLinks in Nijmegen stemmen voor de lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022. Er waren twee kandidaten: April Ranshuijsen en Quirijn Lokker, de huidige fractievoorzitter en vicefractievoorzitter. In een nek-aan-nekrace is Quirijn Lokker uiteindelijk met één stem verschil door de leden tot lijsttrekker verkozen. Bijna een kwart van de Nijmeegse leden heeft een stem uitgebracht. Daarmee is duidelijk wie de lijst gaat aanvoeren. In het najaar zullen de leden van GroenLinks de andere plekken op de kandidatenlijst vaststellen.

Quirijn Lokker (33) is sinds 2018 raadslid en was de afgelopen jaren woordvoerder zorg en welzijn, ruimte, bouwen en mobiliteit. Begin dit jaar werd hij vicefractievoorzitter. Vóór zijn raadslidmaatschap was hij onder meer actief in de LHBTIQ+-beweging. Quirijn Lokker over zijn verkiezing tot lijsttrekker: ‘Ik geloof in een GroenLinks waar onze idealen weer centraal staan. Ik geloof dat we daarmee het beste resultaat kunnen behalen, in de verkiezingen en voor Nijmegen. Ik ben daarom erg blij dat ik door de leden als lijsttrekker ben gekozen. Ik kijk er enorm naar uit om als lijsttrekker, samen met de leden en de mensen op de lijst, een idealistische campagne te voeren waarmee GroenLinks opnieuw de grootste fractie in de Nijmeegse raad wordt.’

‘In de afgelopen jaren hebben April en ik altijd heel goed en fijn samengewerkt, ik heb er het volste vertrouwen in dat dat zo blijft. Ik hoop dat de kandidatencommissie en de leden haar, met alle ervaring die ze meebrengt, op een goede plek op de lijst zetten, zodat we die samenwerking de komende jaren kunnen voortzetten,’ aldus Quirijn Lokker.

April Ranshuijsen was bij de verkiezingen in 2018 lijsttrekker van GroenLinks en is sindsdien fractievoorzitter. Ze stond ook op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en is een van de mogelijke opvolgers voor een kamerzetel. April Ranshuijsen: ‘Natuurlijk vind ik het jammer, maar ik gun het Quirijn ook en weet zeker dat hij het goed gaat doen. Dat er maar één stem verschil is laat zien dat we beiden het vertrouwen van leden hebben. Dat is heel waardevol. Nadat we de uitslag hoorden, hebben Quirijn en ik meteen een terrasje gepakt en samen vooruitgekeken. Fijn dat het op deze manier kan. Ik wens Quirijn heel veel succes en plezier in zijn nieuwe rol. We hebben afgesproken dat ik het fractievoorzitterschap nu ook overdraag om Quirijn de ruimte te geven. Ik zal me als raadslid weer vast gaan bijten in voor GroenLinks belangrijke onderwerpen.’


Dit bericht delen:

Advertenties