Bestuurder scootmobiel aangehouden na eenzijdig ongeval

Lars Schwachöfer
23 juli 2021
Vanavond vond omstreeks 20.45 uur een aanrijding plaats op de Parkweg. Een man op een scootmobiel reed in dronken toestand tegen twee geparkeerde auto's.
De man reed met zijn scootmobiel vanuit het Kronenburgerpark richting Plein 1944, toen hij volgas tegen twee geparkeerde auto's reed. Omstanders belden de hulpdiensten. De man accepteerde geen hulp, maar ambulancepersoneel kon de man wel nakijken. Hij raakte lichtgewond bij de aanrijding en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Omdat agenten sterk het vermoeden hadden dat de man gedronken had, onder andere door zijn gedrag, de alcoholgeur en omdat getuigen die vertelden dat de man minstens een fles wijn gedronken had in het park, wilden zij de man laten blazen. Dat is ook procedure bij aanrijdingen. De man weigerde elke vorm van medewerking. Na aanmoedigen van zijn vrienden, onderging de man een blaastest.

Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is een ademanalyse afgenomen om te achterhalen hoeveel de man gedronken had. De scootmobiel, die doormidden brak bij de aanrijding, werd langs de weg gestald. Deze wordt later opgehaald. De schade aan de auto's wordt afgehandeld door de verzekering.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen