Gladiolen voor het goede doel

Nathalie van den Heuvel
20 juli 2021
Ondanks het feit dat er dit jaar voor het tweede jaar op rij geen Nijmeegse Vierdaagse wordt gehouden, ontbrak het vanochtend niet aan het vierdaagsegevoel.

Vandaag om 11.00 uur druppelde het voor het gemeentehuis langzaam vol met geïnteresseerden voor een inzamelingsactie. Een actie op touw gezet door lokale boeren die in de binnenstad van Nijmegen gladiolen verkochten voor een goed doel. De boeren vragen onder andere aandacht voor de inhaalslag die de zorg ten gevolge van corona moet maken. Dit treft immers ook mensen die te maken hebben met kanker en hun naasten. De opbrengst van deze actie gaat naar het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die wordt geraakt door kanker. Daar waar de reguliere zorg vaak haar grens heeft bereikt, is het Marikenhuis een plek waar nog tijd en aandacht is voor het psychosociale aspect door middel van allerlei activiteiten voor jong en oud.

Burgemeester Bruls kocht symbolisch het eerste, boeket gladiolen en gaf aan dat hij met het ontbreken van de Vierdaagse, de mensen, wandelaars en het genuil over blaren en het weer ontzettend mist.

Hierna trok de kar en pluktrein door het centrum van Nijmegen om de gladiolen te verkopen. Ook verkocht men verschillende spannende Vierdaagsethrillers, geschreven door Rudy Dek. Tevens kon het publiek mooie prijzen winnen bij het opgestelde Rad van Fortuin. De inzet is om de opbrengst van vorig jaar van bijna € 1200,- ruimschoots te overtreffen.


Dit bericht delen:

Advertenties