Verkeersregelaar aangereden op Graafseweg; automobilist rijdt door

Lars Schwachöfer
20 juli 2021
Vanmiddag vond even voor 13.00 uur een aanrijding plaats op de Graafseweg. Een verkeersregelaar raakte gewond aan zijn voet. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor.
Een verkeersregelaar stond op de Graafseweg, ter hoogte van de Rozenstraat, om het fietsverkeer langs het bouwverkeer te leiden. Plots kwam er een auto via het fietspad aan de Graafseweg aanrijden. De automobilist negeerde meerdere afzettingen, tot hij bij de verkeersregelaar kwam.

De verkeersregelaar vertelde de inzittenden van de auto, een ouder stel, dat zij om moesten draaien en niet verder mochten rijden op de Graafseweg vanwege de werkzaamheden. Dit liep uit op een discussie, waarna de bestuurder de verkeersregelaar opzettelijk aanreed en er vervolgens vandoor ging richting het centrum. De verkeersregelaar werd over zijn voet gereden. 

Meerdere mensen waren getuigen van het voorval. Een agent nam getuigenverklaringen op. Agenten brachten de verkeersregelaar voor behandeling naar het ziekenhuis. De man doet later aangifte. De politie achterhaalt de eigenaar van de auto.

Update: de voet van de verkeersregelaar bleek niet gebroken te zijn. Hij was vanmiddag direct weer aan het werk, met een opgezwolle voet. Het is niet bekend of de politie de automobilist inmiddels gesproken heeft.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen