Patiënten geëvacueerd ziekenhuis Venlo opgevangen in CWZ

Van onze redactie Zaterdag 17 Juli 2021
Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft 27 patiënten van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo opgevangen. Vanwege de dreiging van hoog water is vrijdag besloten het ziekenhuis in Venlo te evacueren. De patiënten zijn verplaatst naar een aantal ziekenhuizen in Nederland waaronder CWZ.

In de loop van vrijdagmiddag werd duidelijk dat het ziekenhuis in Venlo uit voorzorg geëvacueerd zou worden vanwege de dreiging van overstroming. CWZ heeft alles op alles gezet om de collega’s in Venlo te helpen. In zeer korte tijd is een aantal afdelingen in gereedheid gebracht en zijn medewerkers opgeroepen om de geëvacueerde patiënten op te kunnen vangen. Voorzitter raad van bestuur Ale Houtsma: ‘Ik ben er trots op dat we dit samen zo snel hebben kunnen regelen. We laten hiermee zien dat CWZ veel aankan en dat we altijd klaar staan voor patiënten van binnen én buiten de regio.’ Ook de patiënten van VieCuri zijn van harte welkom in CWZ. We leven mee met hen, hun familie en naasten en met alle medewerkers van het VieCuri Medisch Centrum.

Geen gevolgen CWZ-patiënten

De opvang van de VieCuri-patiënten heeft geen gevolgen voor geplande operaties, poli-afspraken, diagnostiek en dagbehandelingen van CWZ-patiënten.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.