Inhaken en meedeinen met `Via Gladiola`

Van onze redactie
13 juli 2021
Op de vrijdag van de Vierdaagse verandert de drukke St. Annastraat in de Via Gladiola, waar het Vierdaagselegioen bejubeld en gedragen door duizenden bezoekers in een triomftocht de laatste kilometers naar het welverdiende kruisje aflegt.
Voor de tweede keer op rij blijft de St. Annastraat helaas een gewone en drukke weg voor het doorgaande verkeer. Vierdaagse en Vierdaagsefeesten zijn wegens corona-restricties wederom afgelast. Dit inspireerde drie Nijmeegse troubadours tot het schrijven van een nieuw vierdaagselied met de titel `Via Gladiola`.

Met dit lied brengen Paul de Graaf, Jan Willem van Opstal en Dirk-Wim in ’t Hof een ode aan de Nijmeegse 4-daagse en de zomerfeesten. Met dit lied willen deze drie Nijmeegse troubadours alle deelnemers en liefhebbers een hart onder de riem steken. Bij het lied is een videoclip gemaakt, waarin de Vierdaagse dag voor dag in beeld wordt gebracht. Zo kan iedereen toch van het evenement genieten.

Het liedje begint met de eerste tonen van de Vierdaagsemars en verandert na de beginmaten als snel in een nummer om gezellig in te haken en mee te deinen. Jammer genoeg zit dat er dit jaar ook niet in. Maar mocht je volgende week vrijdag vanwege allerlei wegafsluitingen en verkeersomleidingen op een volledig dichtgeslibde St Annastraat in een file te raken, is Via Gladiola ook een uitstekend middel om je stress af te reageren.

De muzikanten hebben hun sporen al meer dan verdiend. Paul de Graaf is een Nijmeegse zanger, liedjesschrijver en stemacteur. Hij is onder andere bekend van zijn vierdaagse lied `Stappen (4-dagen lang)` waarmee hij al in 2002 een hit scoorde. Bij de 100e Vierdaagse in 2009 bracht hij de wandel-CD `De mooiste 4 dagen van het jaar` uit.

Jan Willem van Opstal, is muzikant, zanger en acteur. Als zijn alter ego “Yann Lawick” werd hij verkozen tot de minstreel van de Lage Landen en heeft hij zich toegelegd op het muzikaal vermaken van mensen in een historische setting.

Dirk-Wim in ’t Hof, is een Nijmeegse muzikant. Hij schreef het lied `Via Gladiola` als onderdeel van zijn voorstelling `Nimma in een notendop`. In deze voorstelling gaat hij samen met het publiek op zoek naar wat Nijmegen zo bijzonder maakt. Eerder verscheen van hem in deze reeks al het lied `Dansen in De Swing” en een portret van het Nijmeegse `Landhoofd`.

Meer info vind je op deze website.
 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties