Afsluiting Graafseweg tijdens zomer

Van onze redactie
12 juli 2021
Van zaterdag 17 juli, 6.00 uur tot zondag 22 augustus, 21.00 uur, is de Graafseweg tussen de Neerbosscheweg en de Rozenstraat afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden. Er is een omleidingsroute over de S100. Ook voor de bus is er een omleiding.
Werkzaamheden

De weg wordt opnieuw geasfalteerd en er worden verkeerslichten geplaatst. Ook worden kabels en leidingen vervangen vanaf de kruising Groenestraat richting de Hatertseveldweg.

Omleiding en bereikbaarheid

- Tussen de Neerbosscheweg en de Rozenstraat rijdt tijdens de afsluiting geen bus. Buslijnen 2, 99 en 331 rijden over de Willemsweg en Muntweg.
- Alle zijstraten die op de Graafseweg aansluiten blijven bereikbaar via de omliggende wegen.
- Het eenrichtingsverkeer op de Hatertseveldweg tussen de Paddepoelseweg en Groenestraat wordt in deze periode omgedraaid en richting Groenestraat.
- Fietsers vanaf de Groenestraat richting de Wolfskuilseweg worden omgeleid via de Hatertseveldweg, 3e van Hezewijkstraat en Floraweg.

Werkzaamheden vanaf 23 augustus

De aanleg van het fietspad tussen de 3e van Hezewijkstraat en Wolfskuilseweg start. Ook zal na de zomer de nieuwe parallelweg tussen de Groenestraat en de Rozenstraat worden aangelegd.

Herinrichting Graafseweg

In april is gestart met herinrichting van de Graafseweg die tot eind 2021 duurt. De weg wordt aangepast om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten. De weg is nu nog te breed en nodigt uit tot te hard rijden. De rijstroken worden versmald, er komt een parallelweg tussen de Groenestraat en Rozenstraat en de verkeerslichten op 4 kruisingen worden vervangen. De oversteek ter hoogte van de Verbindingsweg komt te vervallen. In plaats hiervan komt er een met verkeerslichten geregelde kruispunt ter hoogte van de Cavaljéweg.

Meer informatie

Meer informatie met onder meer het ontwerp van de nieuwe Graafseweg is te bekijken op nijmegen.nl/graafseweg of op de website.

 


Dit bericht delen:

Advertenties