Politie zoekt man na vermoedelijke overval

Lars Schwachöfer
11 juli 2021
Vanavond vond omstreeks 20.15 uur vermoedelijk een overval plaats aan de Vlietstraat. De politie zoekt een vermoedelijk vuurwapengevaarlijke man, en heeft een Burgernetbericht verstuurd. Omstreeks 21.00 uur werd de man aangehouden.
Getuigen belden de politie nadat zij een vechtpartij dachten te zien. Daarbij zagen zij een vuurwapengelijkend voorwerp. Die man rende vervolgens weg. De politie verstuurde direct een Burgernetbericht met daarin het signalement van de vermoedelijk vuurwapengevaarlijke man. In het bericht stond dat in de omgeving van de Marialaan gezocht werd naar een slanke negroïde man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang met kort zwart haar. Hij droeg een zwart zomerjack. De politie waarschuwde de man niet zelf te benaderen maar 112 te bellen. Agenten zochten in de omgeving naar de man.

De agenten troffen een man en een vrouw aan in de Vlietstraat. Omdat niet zeker was wat hun rol bij de mogelijke vechtpartij was, werden zij apart van elkaar gezet. De man werd geboeid. De Vlietstraat werd gedeeltelijk afgezet. Uit de verklaringen van het aangetroffen stel blijkt dat er sprake zou zijn van een overval. Daarbij werd het stel bedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp. Enkele sporen werden door agenten veiliggesteld. De boeien werden afgedaan en het slachtoffer, een 25-jarige Amsterdammer, en zijn vriendin zijn door de politie naar het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat vervoerd. Daar wordt de aangifte opgenomen en het precieze verhaal gehoord.

Even na 21.00 uur werd de gezochte man gesignaleerd. Hij is aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Burgernetvolgers werden hiervan op de hoogte gebracht. De politie laat weten dat de aangehouden man niks met de overval te maken blijkt te hebben. Ook is er bij hem geen wapen aangetroffen. Of deze elders wel aangetroffen is, zoals buurtbewoners meldden, kan een woordvoerster van de politie niet bevestigen.

De recherche doet verder onderzoek naar de overval. Hierbij worden getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben gevraagd contact op te nemen. Dat kan telefonisch via 0900-8844. Omwonenden met camerabeelden van de overval, of de vluchtende dader, kunnen de beelden naar de politie sturen via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties