11.601 sigarettenpeuken geraapt tijdens Plastic Peukmeuk in centrum

Van onze redactie
11 juli 2021
Gisteren zijn er in het centrum 11.601 sigarettenpeuken geraapt door 15 vrijwilligers. Dit gebeurde tijdens het landelijke Plastic Peukmeuk evenement van het Plastic Peuken Collectief.
Vanuit een samenwerking tussen Nijmegen Schoon en Just Clean-Up kwam dit evenement voor Nijmegen tot stand. Vanaf 11:00 tot 14:30 uur werden er peuken geraapt op verschillende plekken in het centrum. Alle peuken werden verzameld op de Korenmarkt en met een gedeelte van de verzamelde peuken is een mooi kunstwerk gemaakt. Op 80 andere plaatsen in Nederland werden ook peuken geraapt. Met deze actie werd aandacht gevraagd voor het probleem van de grote hoeveelheid peuken die iedere dag op straat belanden. ‘Veel mensen zijn zich onbewust dat sigarettenfilters uit plastic bestaan en daarmee bijdraagt aan het grote Plasticsoup probleem. Daarnaast bevatten ze toxische stoffen waardoor ze een zeer negatieve impact op het milieu hebben. Ook in Nijmegen liggen de straten bezaaid met peuken’, aldus de organisatoren.

Het Plastic Peuken Collectief roept de overheid dan ook op om hier iets aan te doen. Zo willen ze dat er over 2 jaar, 70% minder peuken op straat liggen. Wanneer dit niet bereikt wordt zal er een verbod op sigarettenfilters moeten komen.


Dit bericht delen:

Advertenties