Recreatie op Waalstrandjes 's nachts niet meer toegestaan

Van onze redactie
8 juli 2021
Om de overlast voor omwonenden te beperken, is recreatie op de Waalstranden tot 1 oktober alleen nog toegestaan tussen 06.00 en 22.30 uur. In de nacht geldt dan een toegangsverbod.
Bij mooi weer ontstond in de late avond en nachtelijke uren regelmatig overlast en onveiligheid rond de Waalstranden. De gemeente ontving hierover vaak klachten van omwonenden. Het college van burgemeester en wethouders stelt dit nachtelijke toegangsverbod voorlopig in als tijdelijke maatregel tot 1 oktober, waarna evaluatie volgt. Dit verbod helpt politie en gemeente bij toezicht en handhaving op overlast en excessen. Overtreders riskeren een boete van 100 euro. Verder wordt op de Lentse Warande parkeren ontmoedigd door een aantal parkeerplekken te blokkeren, omdat die vaak misbruikt werden om in auto’s met luide muziek rond te hangen.

Er komen borden op verschillende toegangswegen naar de stranden langs de Waal, zowel aan de kant van Veur-Lent als in de Ooyse Schependom, die de toegang verbieden tussen 22.30u en 06.00 uur. Dat verbod geldt voor het hele gebied voorbij die borden (strandjes en uiterwaarden). Een dergelijk toegangsverbod in de nachtelijke uren geldt in veel natuurgebieden.

Burgemeester Bruls: ‘Ik gun het iedereen om te genieten van onze mooie stranden, maar wel op een verantwoorde manier. Overlast en onveiligheid horen niet bij een natuurgebied. Daarom zijn wij genoodzaakt hiertegen op te treden. Ik vraag bezoekers om ook overdag te zorgen dat de strandjes een fijne plek blijven. Houd rekening met anderen, kom lopend of op de fiets, zet je fiets netjes neer en gooi afval in een prullenbak.’

Fietsparkeren Snelbinder

Op drukke dagen bij mooi weer werd het trottoir op de fietsbrug De Snelbinder regelmatig geblokkeerd door rijen hinderlijk gestalde fietsen. Daarvoor komt er binnenkort een gele lijn op het trottoir en borden die aangeven dat fietsparkeren alleen binnen de lijn mag. De gemeente zet op drukke dagen de eerste tijd gastheren in om fietsers daarop te wijzen. Ook zijn er extra fietsparkeerplekken bij beide zijden van de brug gemaakt, zodat bezoekers van de stranden hun fiets ook beneden kunnen stallen


Dit bericht delen:

Advertenties