Achtervolging beëindigd in Floraweg: automobilist aangehouden

Van onze redactie
6 juli 2021
De politie heeft vanmiddag omstreeks 16.00 uur een achtervolging beëindigd in de Floraweg. De bestuurder van een auto is aangehouden.
Agenten gaven de bestuurder van een auto met als rechterachterwiel een thuiskomertje en waarvan de plaats waar de achterruit hoort te zitten afgedekt was met plastic, een stopteken op de Tunnelweg. De bestuurder negeerde het stopteken en ging ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in en alarmeerden hun collega's. De bestuurder reed met hoge snelheid over de Koninginnelaan naar de Oude Nonnendaalseweg.

De achtervolging ging vervolgens met hoge snelheid de Floraweg op. Toen de bestuurder een tegemoetkomende politiewagen zag, sloeg hij af de Korenbloemstraat in, maar ook daar kwam een politievoertuig hem tegemoet. Door de hoge snelheid vloog de auto uit de bocht. De auto reed enkele paaltjes de grond uit en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De bestuurder liet zijn bijrijdster achter en vluchtte te voet verder.

Na enkele meters werd hij door agenten, waaronder volgens getuigen een agent met getrokken taser, op de grond gedwongen en aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Zijn bijrijdster hoefde niet mee, maar is wel ter plaatse gehoord. In de auto werd een groot mes aangetroffen. Of er nog andere zaken aangetroffen zijn, kan de politie nog niet zeggen.

Agenten hielpen de eigenaar van de geparkeerde auto met het invullen van de schadeformulieren. De auto daarachter raakte licht beschadigd. De eigenaar wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De auto van de vluchtende man is weggesleept door een berger. Zijn bijrijdster is door de berger naar haar bestemming gebracht. Waarom de automobilist vluchtte, is nog onbekend. De gemeente vervangt de paaltjes en stoeptegels.

Dit bericht delen:

Advertenties