Hortus Nijmegen wordt verrijkt met bijzondere beelden

Maud van der Vegt
3 juli 2021
Omwille van het 50 jarig jubileum van de Botanische tuin wordt Hortus Nijmegen, ofwel De Groene Schatkamer, vanaf vandaag tot 25 september verrijkt met meer dan 30 bijzondere beelden. Deze beelden zijn gemaakt door 19 professionele kunstenaars van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.
De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is actief in zowel binnen- als buitenland. Voor de expositie hebben de 19 kunstenaars zich laten inspireren door de filosofie van de Hortus. De thema’s van de objecten zijn de cyclus van leven en dood, oerkracht, ritme, vergankelijkheid en duurzaamheid.

Er is gewerkt met natuurmaterialen zoals hout, takken, wilgentenen en komkommer. Uit deze regio zijn vertegenwoordigd kunstenaars Babette Degrave, Yvonne Halfens, Gonda van der Zwaag, Fred Broekkamp en Imke Beek.

Hortus Nijmegen - De Groene Schatkamer- bevindt zich aan de d’Almarasweg 22D in Nijmegen. De Botanische tuin is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De actuele openingstijden van de Theetuin vind je op de website.


Dit bericht delen:

Advertenties