Zilveren Waalbrugspeld voor Monic Alstadt en Debbie Hendriks

Van onze redactie
30 juni 2021
Mevrouw G.J.W.M. (Monic) Alstadt Servaas (57) en mevrouw D.J. (Debbie) Hendriks-Murphy (56) zijn voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor basisschool De Kleine Wereld. Vanmorgen kregen beiden de Zilveren Waalbrugspeld opgespeld.
Vanaf het moment dat de kinderen van beide dames de eerste kinderstapjes zetten naar basisschool De Kleine Wereld, toonden Mevrouw Alstadt en mevrouw Hendriks zich als zeer betrokken ouders. Ze namen plaats in de oudercommissie en hebben ruim 20 jaar iedere woensdagochtend hun werkzaamheden op de school voortgezet, dit tot lang nadat de kinderen de basisschool achter zich hadden gelaten.
 
Aan talloze kinderen hebben ze voorgelezen, van de allerkleinsten tot de kinderen die nog wat extra hulp konden gebruiken bij het lezen. Ze hebben het initiatief genomen om een schoolbibliotheek op te zetten. Met weinig middelen, maar veel inspanningen, is er een bibliotheek opgezet en deze is onder hun handen verrezen tot een volwaardige schoolbibliotheek. Een plekje op school waar de kinderen nog steeds met veel enthousiasme worden ontvangen en worden geholpen.
 
Mevrouw Hendriks en mevrouw Alstadt hebben in de ruim 20 jaar dat zij hier hebben gewerkt hun schouders gezet onder diverse schoolactiviteiten. De school kon op hun inzet en bijdrage rekenen bij diverse voorstellingen, afscheidsfeestjes, sinterklaas-activiteiten en sportdagen. Altijd waren zij beschikbaar om de paar extra handen te leveren die vaak zo hard nodig zijn en waar de school zeer dankbaar gebruik van mocht maken.

Dit bericht delen:

Advertenties