Automobilist aangehouden na korte achtervolging

Lars Schwachöfer
26 juni 2021
Afgelopen nacht vond omstreeks 4.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Graafseweg. Een automobilist werd aangehouden na een korte achtervolging te voet.
De hulpdiensten werden gealarmeerd voor het ongeval, maar konden in verband met de locatie van de melding, de kruising van de Graafseweg met de Neerbosscheweg, geen ongeval vinden. Na enig zoekwerk troffen agenten een auto aan op de Graafseweg, ter hoogte van de Cavaljéweg. Een getuige vertelde de agenten dat de bestuurder was weggerend.

De automobilist was vermoedelijk met hoge snelheid tegen een pijlbord op de middenberm gereden, sleepte deze onder zijn auto mee terwijl hij enkele borden omreed, door de berm reed en een verkeerslicht omreed. Vervolgens kwam hij langs de weg tot stilstand, stapte uit en rende weg. Tijdens zijn vlucht gooide hij zijn autosleutel weg.

Een agente zag de man lopen in de Cavaljéweg. Ze kon de man, de tenaamgestelde van de auto, na een achtervolging te voet op de Muntweg aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de man teveel gedronken te hebben. De auto is weggesleept door een berger. Met een politiehond werd de sleutel van de auto gezocht. Het verkeersbord wordt door de gemeente vervangen. De Graafseweg was korte tijd afgesloten van de Wolfskuilseweg tot de Dennenstraat.

Dit bericht delen:

Advertenties