Politie verricht onderzoek na explosie op Plein 1944

Lars Schwachöfer
25 juni 2021
De politie doet onderzoek na een explosie op Plein 1944, omstreeks 1.00 uur vannacht. Een deel van het plein is afgezet.
Mensen in het centrum hoorden even voor 1.00 uur een harde knal op het plein. Getuigen vertellen dat zij tijdens de explosie vuur voor een juwelier en telefoonreparatiewinkel zagen. Daarop belden zij 112. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar het plein. De omgeving werd ruim afgezet. De brandweer controleerde de winkel en enkele appartementen daarboven, waarvoor de explosie plaatsvond. Er hoefde niet geblust te worden, de schade bleef beperkt tot de voorzijde van de winkel.

De Forensische Opsporing van de politie verricht onderzoek. Enkele voorwerpen op straat voor de winkel zijn afgedekt. Voor zover bekend bij de hulpdiensten raakte er niemand gewond. Mogelijk betreft het een poging een plofkraak te plegen, maar er doen ook geruchten dat het een waarschuwing tegen de telefoonleverancier betreft, omdat deze mogelijk beveiligde pgp-telefoons verhandelt. De politie doet onderzoek en doet geen uitspraken over een mogelijk motief, of dat zij verdachten op het oog hebben.

De politie roept getuigen of mensen die meer weten over de explosie en nog niet gesproken hebben met agenten op contact op te nemen. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties