X Valkhof Festival gaat door in Openluchttheater De Goffert

Van onze redactie
24 juni 2021
Sinds de start van corona zijn er zo goed als geen festivals georganiseerd die in de vorm van X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert kunnen doorgaan: meerdaags, op volle capaciteit en met het vertrouwde festivalgevoel.
In 2022 keert Valkhof Festival terug naar het Valkhofpark met gratis toegang, maar binnen deze uitzonderlijke editie kunnen ze alvast twee belangrijke dingen terugbrengen: een stukje Valkhof-gevoel en de eerste echte live-ervaringen.

Opschaling

Door de versoepelingen die op 26 juni ingaan, kan X Valkhof Festival dit jaar met het gebruik van de CoronaCheck-app deels volwaardig plaatsvinden. Deze speciale eenmalige editie wordt op die manier 'een plan X met een vleugje plan A'. Omwille van het formaat en de productionele implicaties van de verschillende locaties, kon men het X Valkhof Festival dit jaar helaas niet gratis maken. Een avondje kost maximaal € 15,- en er zijn straks bovendien weekpassen voor de 7 avonden in Openluchttheater De Goffert beschikbaar voor een € 35,-.

De keuze om op te schalen met de randvoorwaarden van de CoronaCheck wordt vooral ingegeven door de terugkeer van echte live-ervaringen. De boodschap aan het publiek is dan ook duidelijk: kom dansen, ga lekker vooraan staan tijdens een snoeihard optreden of geniet van een de gezelligheid in en rondom Openluchttheater De Goffert, dat voor de gelegenheid een weekje omgetoverd wordt tot een vertrouwd (Valkhof) festivalterrein. Men gaat niet alleen voor volwaardige live-ervaringen, maar zetten ook een grote stap richting het Valkhof Festival-gevoel. Met een groot terras, DJ-sets tussen de optredens door en drank- en eetgelegenheid.

Primeur

Weinig festivals in Europa konden sinds begin 2020 zo'n live-ervaring aanbieden. X Valkhof Festival blijft een perfecte gelegenheid om nieuwe artiesten of bands te ontdekken, wetende dat de kwaliteit en diversiteit altijd heel hoog zijn. Wie zich wil laten onderdompelen in een week livemuziek en festivalgevoel, kan daarom vanaf nu een weekpas voor alle avonden. X Valkhof Festival hoopt dit jaar dan ook Duitse en – als de reisbeperkingen het toelaten – Belgische bezoekers te krijgen die net als zoveel Nederlandse muziekliefhebbers snakken naar echte live-ervaringen en dat typische festivalgevoel.

Testen voor toegang

Wie meerdere avonden naar X Valkhof Festival komt en nog een test nodig heeft, hoeft zich niet even vaak te laten testen. Een gratis (negatieve) test is immers 40 uur geldig. Testen gebeurt op afspraak, kosteloos en duurt slechts enkele minuten. Het resultaat krijg je binnen een uur in je mail. Alle info over testen voor toegang voor onze bezoekers is hier te vinden evenals het volledige programma inclusief ticketlinks. Er zijn per direct weer kaarten beschikbaar voor het eerder uitverkochte evenement met onder andere SLIFT. Ook weekpassen voor de avonden in OLT de Goffert zijn nu te koop via dezelfde link.

Het X Valkhof Festival vindt plaats van 17 tot 23 juli.


Dit bericht delen:

Advertenties