Schaaktafels op de Waalkade onthuld

Paul Heijnert
21 juni 2021
Vanmiddag onthulde wethouder Monique Esselbrugge samen met bedenker Julian van Stee drie schaaktafels die vanaf nu op de Waalkade te vinden zijn. Het plaatsen van schaaktafels was het winnende idee voor het initiatief Cadeau voor de binnenstad.
De tafels staan bij het basketbalveld tussen de Oude Haven en de Waalkade en dienen als plek waar Nijmegenaren elkaar kunnen ontmoeten en een potje kunnen schaken. De eerste maand zullen er iedere zondag ook gratis schaaklessen verzorgd worden.

Gratis schaakles

De komende maand verzorgt Van Stee iedere zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur gratis schaaklessen. De lessen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is en bij succes zullen er meer lessen volgen na de eerste maand. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven is hier te vinden.
Van Stee: ‘Het liefst krijg ik de hele stad aan het schaken. Ik ben erg blij dat het nu op de Waalkade kan. Door ook lessen aan te bieden kunnen we nog meer mensen laten kennismaken met deze sport. Ik hoop dat veel Nijmegenaren een les komen volgen en dit een bruisende plek wordt voor jong en oud.’

Nog veel meer acties voor de binnenstad

De schaaktafels zijn een onderdeel uit het Actieplan Binnenstad 2021-2022. In het Actieplan staan 48 acties om de binnenstad nog groener, aantrekkelijker en bruisender te maken. Onder andere worden er ook filmcontainers en een herinneringenboom geplaatst.
‘Het doel van het actieplan is om te zorgen dat de binnenstad weer gaat leven. En dan niet alleen economisch herstel, maar dat we goede dingen doen voor de toekomst. Meer ontmoeten en meer spelen in de binnenstad, dat komt hier eigenlijk samen’, aldus wethouder Esselbrugge.
Een overzicht van alle acties binnen het actieplan is hier te vinden.

Dit bericht delen:

Advertenties