Marikenhuis haalt 55.250 euro op met opsluitactie

Maud van der Vegt
18 juni 2021
Het Marikenhuis haalde vandaag veel geld op voor eigen voortbestaan. Zeven ondernemers lieten zich hiervoor vanaf 10.00 uur vanochtend opsluiten in het Marikenhuis. In deze tijd hebben de ondernemers mensen uit hun netwerk benaderd om op die manier zo veel mogelijk donaties binnen te halen. Om half vier heeft burgemeester Hubert Bruls de ondernemers figuurlijk bevrijd en bekend gemaakt dat er maar liefst ‚€ 55.250 opgehaald is. 'Beduidend meer dan verwacht', aldus Bruls
Het Marikenhuis is een plek waar mensen terecht kunnen die op welke manier dan ook te maken hebben gekregen met kanker. ‘Tegenwoordig overleven gelukkig steeds meer mensen de ziekte, maar dat betekent wel dat het belangrijk is dat jij zelf maar ook collega’s, vrienden, familie of wie dan ook daar goed mee om kunnen gaan, en daar is het Marikenhuis voor’, aldus Yvon ten Brummelhuis. Daarom zijn ze bij het Marikenhuis erg blij met het bedrag wat ze opgehaald hebben. Met dit bedrag zal het Marikenhuis namelijk een dik jaar vooruit kunnen, daarbij zijn er ook donateurs geregeld voor de komende drie jaar.

De ondernemer die het hoogste bedrag heeft aangetikt is Arnoud Schoffelmeer. Daarmee wint hij de Social Funder 2021 trofee, die burgermeester Bruls aan hem overhandigd heeft. De andere ondernemers die mee hebben gedaan zijn Joep Burghouts, Henny van Benthem, John Brom, Teddy Vrijmoet, Ina Hol en Rob Ruhl.

Eén van deze ondernemers, Henny van Benthem, is tevens ambassadeur van het Marikenhuis. Hij gaf aan erg blij te zijn met het resultaat. Zelf heeft hij de ziekte ook van dichtbij meegemaakt. ‘Toen mijn vrouw ziek was in 1992 zou het zeker fijn zijn geweest als het Marikenhuis had bestaan’, aldus Henny van Benthem.

 


Dit bericht delen:

Advertenties