Vierdaagsefeestenbier van nieuw collectief De Nijmeegse Brouwers

Van onze redactie Vrijdag 18 Juni 2021
Ook al gaan de Vierdaagsefeesten dit jaar niet door, je kunt toch de sfeer proeven van de feesten in de derde week van juli. Zelfs letterlijk: de smaak van de Vierdaagsefeesten in een speciaal biertje.

Stichting Vierdaagsefeesten is hiervoor een samenwerking aangegaan met niet zomaar één brouwerij, maar met álle grote Nijmeegse brouwerijen: Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij de Hemel. Zij verenigen zich hiervoor in het collectief De Nijmeegse Brouwers. De wil om te samenwerken was er al, en dit is de perfecte aanleiding om te starten met het eerste gezamenlijke project. Elk jaar gaat één van de aangesloten brouwers aan de slag om een limited edition te maken van een uniek biertje dat zowel kenmerkend is voor de brouwer als voor de feesten. Deze is vervolgens alleen verkrijgbaar in de derde week van juli. Het begin van een mooie traditie die perfect past bij de doelstellingen van de Vierdaagsefeesten: steeds meer duurzaam en lokaal eten en drinken.

Stevige weizen

Aan Brouwerij De Hemel de eer om het spits af te bijten. De smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen met 6% alcohol, fijn doordrinkbaar met een licht bittertje, voor dat rijke zomerse gevoel. Het biertje zal vanaf zaterdag 17 juli verkrijgbaar zijn op een aantal Nijmeegse terrassen en in geselecteerde Nijmeegse speciaalzaken. De smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 19-06-2021 om 07:28 door aatje
Goed plan. Weg met die landelijke zogenaamde sponsors uit het westen. Alles lokaal !
Die grote brouwerijen bepalen al decennia hoe wij een feestje moeten vieren. Over de top en zijn alleen uit op megawinsten.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.