Meer controle op overlast op Veur Lent

Van onze redactie Donderdag 17 Juni 2021
Vanaf vandaag zijn politie en boa’s zichtbaarder aanwezig op Veur Lent, dat laten politie en de gemeente weten. De laatste tijd neemt de drukte daar snel toe en is er sprake van behoorlijke overlast. Het mooie weer van dit moment werkt deze drukte mede in de hand.

Inmiddels hebben bewoners een brandbrief naar de gemeente gestuurd. Zij hebben tot laat in de nacht last van overlast. Vooral jongeren, in grote aantallen, rijden met hoge snelheid over de dijk en feesten tot laat met muziek en drank aan de Waal. Er staat op korte termijn een gesprek tussen de bewoners en de gemeente gepland.

Gemeente en politie monitoren de drukte inmiddels een aantal dagen. Al is het niet meer zo druk als afgelopen weekend, toch zullen politie en boa’s van Bureau Handhaving van de gemeente vanaf vandaag vaker aanwezig zijn. 'Mensen worden nadrukkelijker aangesproken op hun gedrag en waar nodig gaat bij overlast en/of excessen opgetreden worden', laat de gemeente weten. Mogelijk volgen bij blijvende overlast meer maatregelen. 'We bekijken of en zo ja welke maatregelen in het gebied nodig zijn.'


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.