Mout Bierfestival kondigt extra weekend aan

Van onze redactie
17 juni 2021
Mout Bierfestival komt maar liefst twee keer naar Nijmegen deze zomer. Nadat het eerder aangekondigde weekend in een mum van tijd uitverkocht raakte, kondigt de organisatie nu een extra weekend aan, namelijk van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juli. 
'We zijn enorm verrast door de hoeveelheid positieve reacties naar aanleiding van onze eerste aankondiging. We hadden een vermoeden dat mensen zin hadden in een gezellige zomer, maar dat het zó snel zou uitverkopen hadden we niet verwacht. We hebben er dan ook niet lang over hoeven na te denken om een extra weekend Mout te organiseren in onze thuisstad Nijmegen' aldus Tinus Weijkamp, organisator van het festival.

Ook tijdens dit extra weekend staan bijzondere smaken, lekkere muziek en een gemoedelijke sfeer centraal in het Julianapark. Na afgelopen jaar veel tijd thuis te hebben doorgebracht kan jong en oud elkaar eindelijk weer ontmoeten onder de zomerzon. Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu en ruim 20 persoonlijk aanwezige brouwerijen is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Naast speciaalbier vind je op het festival tal van activiteiten waaronder tafelvoetballen, brouw demonstraties, proeverijen en een uitgebreid muzikaal programma. De editie wordt geheel ingericht volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Op smaakvakantie in eigen stad

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap en daarnaast allerlei specials op fles en op blik in het assortiment. Daarnaast kunnen bezoekers op een speciaal muziekprogramma rekenen met een brede selectie aan genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en wereldmuziek een plekje heeft. Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven: Ook dit jaar vinden er bijzondere proeverijen plaats onder leiding van de gerenommeerde internationale bier-sommelier Arvid Bergström, kunnen bezoekers tafelvoetballen en is er een speciaal kinderprogramma. Ook staan er een handvol foodtrucks voor de vega’s en de vleeseters, zodat bezoekers geen moment honger hoeven te hebben.

Negatiefbewijs of vaccinatiebewijs

Tijdens deze editie hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Je moet in het bezit zijn van een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs. Mout Bierfestival 2021 wordt ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen bezoekers tijdslots reserveren (variërend van minimaal 4,5 tot maximaal 6 uur), is het terras ruim opgezet, worden bezoekers aan tafel bediend en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Alle informatie  over de maatregelen zijn te vinden op de website. Ook daar kan je vanaf morgenvroeg 10.00 uur tickets reserveren. 


 

Dit bericht delen:

Advertenties