Man gewond na steekincident aan Tollensstraat

Lars Schwachöfer
16 juni 2021
Vanmiddag vond omstreeks 14.45 uur een steekincident plaats aan de Tollensstraat. Het 49-jarige slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek en heeft een deel van de Willemsweg afgesloten.
Het slachtoffer liep al bloedend vanaf een steegje achter de Aldi supermarkt aan de Willemsweg, over de Tollensstraat. Bij een bushalte op de Willemsweg riep de man om hulp en zakte in elkaar. Omstanders, waaronder een verpleegkundige buurtbewoonster, verleenden eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Meerdere politievoertuigen rijden in de omgeving rond. Volgens een omstander is de politie op zoek naar twee jongens. Dat kan de politie niet bevestigen.

De politie doet onderzoek naar het steekincident. Het spoor van bloed is vanaf het steegje tot en met de bushalte aan de Willemsweg afgezet. Agenten spreken met getuigen en omwonenden en vragen camerabeelden van omwonenden en winkels op. In verband met het onderzoek kan de politie geen verdere uitspraken, over bijvoorbeeld verdachten, doen. De Forensische Opsporing van de politie verricht sporenonderzoek. Ook de recherche doet onderzoek in de buurt.

Medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente leiden het verkeer langs de afzettingen. Het slachtoffer is aanspreekbaar en wordt later door de politie verhoord. Zijn kleding is voor onderzoek in beslag genomen.

Update: omstreeks 17.00 uur was het onderzoek op locatie afgerond en werd de weg vrijgegeven voor verkeer. Getuigen of mensen die meer weten en nog niet met agenten gesproken hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844. Camerabeelden zijn te versturen via het meldformulier van de politie. Anoniem informatie doorgeven kan telefonisch aan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties