Nijmegen maakt in 2021 opnieuw een vuist tegen kanker

Van onze redactie
12 juni 2021
Vanaf nu is het weer mogelijk om in te schrijven voor Swim to Fight Cancer Nijmegen.
Dit kan via deze website. Tot eind juni geldt er een early bird tarief. Deelnemers zwemmen op zondag 29 augustus 2021 een afstand van 500, 1500 of 3000 meter, als individu of als team. Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar (geboortejaar 2011) voor allen die zwemvaardig zijn volgens de normen van diploma A en B. De organisatie helpt iedereen met de voorbereiding door clinics/trainingen te organiseren alsmede door tips te geven. Er is uiteraard ook een coronaproof protocol wat aangepast zal worden aan de maatregelen die op 29 augustus van toepassing zijn. Wil je graag op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om via de website de deelnemers te sponsoren of om je aan te melden als vrijwilliger.

Uitgestelde kankerzorg

Swim to Fight Cancer Nijmegen wil elke inwoner van Nijmegen en wijde omgeving enthousiasmeren om bij te dragen aan dit mooie evenement. Samen maken ze van 29 augustus een dag waarin ze actie ondernemen. Juist in dit jaar belangrijk vanwege alle uitgestelde kankerzorg om samen onze schouders eronder te zetten. Juist nu aan het einde van de corona lockdown met vrienden, collega’s of individueel samen een activiteit te doen. Een dag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan deze ziekte. Met dit eendaagse zwemevenement brengen ze de ziekte kanker onder de aandacht en halen we geld op voor onderzoek. Voor iedereen die ziek is, familie, vrienden, bekenden en onbekenden die tegen kanker gevochten hebben om zo samen een sportieve vuist te maken tegen kanker.

Onderzoek naar kanker

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevent in de Nijmeegse Spiegelwaal. De eerste beide edities in 2018 en 2019 waren een groot succes, waarbij bijna samen €300.000,- is opgehaald. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight Cancer ten goede aan onderzoek naar kanker. De organisatie garandeert dit omdat het evenement bekostigd wordt door de inschrijfgelden van deelnemers en door enkele gulle gaven van enthousiaste sponsoren en leveranciers. De donaties komen binnen op een aparte rekening en gaan direct 100% naar onderzoek.


Dit bericht delen:

Advertenties