Hindestraat gaat voor verlenging project 'Auto van de Straat'

Maud van der Vegt
10 juni 2021
Ook in Nijmegen hebben toch nog veel mensen een auto voor de deur staan. Elke particulier heeft wel af en toe een auto nodig. Niet echt goed voor het milieu of handig als het om parkeren gaat, maar wellicht ook niet de meest productieve optie.

Het afgelopen half jaar is er in de Hindestraat een betere oplossing aan de orde geweest, zij hebben namelijk twee elektrische leenauto’s tot hun beschikking. De straat was één van de drie gelukkige winnaars van het project 'Auto van de Straat’ van Stichting Natuur & Milieu en Provincie Gelderland. Doel van dit project was om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de voordelen van elektrisch rijden. Met een prachtig animatiefilmpje wisten de bewoners de jury te overtuigen dat de Hindestraat de juiste bestemming was voor de twee elektrische leenauto's.

Door veel promotie en actief gebruik van de leenauto's, kunnen de geselecteerde straten 6 maanden extra winnen. De bewoners van de Hindestraat zijn erg blij met de leenauto's en willen graag in aanmerking komen voor deze verlenging. De bewoners hebben er alle vertrouwen in dat zij deze wedstrijd gaan winnen. Er is veel gebruik van de leenauto's gemaakt en alle beschikbare media is actief en veelvuldig gebruikt om het project onder de aandacht te brengen. Voor het geval de Hindestraat niet wint, liggen er al plannen klaar om zelf een dergelijk project op te starten. De auto’s zijn zonder verlenging tot 6 juli beschikbaar en over een kleine twee weken wordt de winnaar bekend gemaakt.

Met het project ‘Auto van de Straat’ wil de provincie zorgen voor een meer bereikbare en leefbare wijk, daarbij is een auto delen schoner en worden er minder grondstoffen verbruikt.


Dit bericht delen:

Advertenties