Nationale Balkon Beweegdag van het Ouderenfonds

Hans Ronhaar
4 juni 2021
Vandaag organiseerde het Nationaal Ouderenfonds de tweede Nationale Balkon Beweegdag. Sport- en beweegprofessionals en vrijwilligers organiseren bij 250 woon- en zorglocaties het meest toegankelijke evenement van het jaar voor ouderen. Van bewegen tot dansen, bingo of zingen, alles kan en mag op Balkon Beweegdag.
Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen.

In Brakkenstein werd het georganiseerd door de buurtsportcoach van de gemeente Nijmegen, Stichting BUUR en fysiotherapie mmFysio. Het doel was om zo veel mogelijk oudere mensen een half uur te laten bewegen. De schoolkinderen van basisschool Brakkenstein hebben groene ballonnen opgehangen en doen ook mee met bewegen.

Wethouder Velthuis gaf om precies om 11.00 uur het startzijn. De bewoners van onder andere het Brakkehoeve en het verzorgingshuis van Kalorama de Veste deden mee. Het was erg gezellig met veel deelnemers op de balkons en bij de Veste.


Dit bericht delen:

Advertenties