Hulpdiensten rukken massaal uit na melding bij Waalbrug

Lars Schwachöfer Woensdag 02 Juni 2021
Vanavond zijn de hulpdiensten omstreeks 20.30 uur gealarmeerd voor een persoon te water bij de Waalbrug. Meerdere getuigen dachten een persoon van de brug te zien vallen.

Meerdere personen belden 112 toen ze een voorwerp te water zagen gaan vanaf de Waalbrug. Omdat de melders tegen de zon in keken, werd niet gelijk duidelijk wat er gevallen was. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en een duikteam van de brandweer uit Arnhem, kwamen ter plaatse. Met een brandweerboot en een boot van Rijkswaterstaat werd in het water gekeken. De traumahelikopter landde op de Waalkade, maar kon na korte tijd vertrekken.

De politie sprak direct met meerdere getuigen. Daaruit bleek dat er geen persoon, maar bouwmaterialen vanaf de brug in het water gegooid waren. Enkele baldadige jongens hadden dit gedaan, zo laat de Officier van Dienst van de politie weten. Vermoedelijk betroffen het zandzakken, gebruikt voor de afzettingen op de Waalbrug. De bouwmaterialen zijn tot de bodem van de Waal gezonken. De massale inzet van de hulpdiensten trok de aandacht van enkele tientallen mensen. Nadat de traumahelikopter opgestegen was, verlieten ook de meeste toeschouwers het gebied. De hulpdiensten waren na korte tijd weer vertrokken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.