Graafseweg aankomend weekend gedeeltelijk afgesloten

Van onze redactie
2 juni 2021
De Graafseweg is van aankomende zaterdag 5 juni, vanaf 6.00 uur tot zondag 6 juni, 21.00 uur, afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer tussen de Neerbosscheweg en de Rozenstraat vanwege werkzaamheden. Er is een omleidingsroute over de S100. Door de omvang van de werkzaamheden rijdt op dit deel in het weekend geen bus en is er een omleiding. 
  • Tijdens dit weekend worden ondergrondse voorzieningen aangebracht op de kruisingen met de Groenestraat en de Rozenstraat.
  • En er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat gestart kan worden met het vervangen van de kabels en leidingen in het trottoir ter hoogte van Graafseweg 245. 

Omleiding en bereikbaarheid
 
  • Buslijnen 2, 99 en 331 rijden over de Willemsweg en Muntweg.
  • Alle zijstraten die op de Graafseweg aansluiten blijven bereikbaar via de omliggende wegen.
  • De wijk Wolfskuil blijft bereikbaar via de Molenweg en Wolfskuilseweg.
  • Na het weekend van 5 en 6 juni is de Graafseweg weer beperkt toegankelijk voor alle verkeer, de Graafseweg blijft dan versmald tot 2 x 1 rijstrook.

Werkzaamheden vanaf 7 juni tot 2 juli
 
Door werkzaamheden in de Cavaljéweg is het niet mogelijk om via de Graafseweg naar de Cavaljéweg te rijden. De tijdelijke bushalte stad inwaarts op de Cavaljéweg wordt vanaf maandag 7 juni weggehaald. Deze tijdelijke bushalte komt weer ter hoogte van de bestaande bushalte bij de Muntmeesterlaan te liggen.
 
Herinrichting Graafseweg
 
In april is gestart met herinrichting van de Graafseweg die tot eind 2021 duurt. De weg wordt ook aangepast om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten. De weg is nu nog te breed en nodigt uit tot te hard rijden. De rijstroken worden versmald, er komt een parallelweg tussen de Groenestraat en Rozenstraat en de verkeerslichten op 4 kruisingen worden vervangen. De oversteek ter hoogte van de Verbindingsweg komt te vervallen. In plaats hiervan komt er een met verkeerslichten geregelde kruispunt ter hoogte van de Cavaljéweg.

Meer informatie over de herinrichting van de Graafseweg is te vinden op de website van de gemeente.

Dit bericht delen:

Advertenties