Gemeente Nijmegen schenkt horecabonnen aan Voedselbank

Van onze redactie Donderdag 03 Juni 2021
Deze week krijgen mensen bij de Voedselbank in Nijmegen een koffiebon in hun pakket die ze kunnen besteden bij verschillende horecazaken. Al in oktober vorig jaar bezorgde wethouder Petra Molenaar ruim 800 koffiebonnen tijdens een bezoek aan de Voedselbank, maar toen sloot de horeca net vanwege corona. De bonnen zijn een actie vanuit de Nijmeegse Dag van de armoede.

Elk jaar op 17 oktober is het Wereldarmoededag. De gemeente Nijmegen organiseert rond die tijd altijd een grote bijeenkomst met verschillende organisaties, vrijwilligers en inwoners uit de regio. Daar wordt stilgestaan bij armoede en kennis en ideeën over hulp bij geldzorgen uitgewisseld. Omdat het vorig jaar niet mogelijk was om elkaar te ontmoeten, koos de gemeente voor het alternatief van koffiebonnen van 10 euro voor de Voedselbank.
 
Petra Molenaar, wethouder Werk en Inkomen: 'Het is een klein gebaar voor mensen die in een financieel lastige situatie zitten. We willen met deze bonnen een momentje van ontspanning geven met bijvoorbeeld een kopje koffie op het terras. Met deze actie ondersteunt de gemeente tegelijk de Nijmeegse horeca en dat vinden we ook belangrijk.'


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.