Studenten organiseren activiteiten in Nijmegen om geld op te halen voor het Rode Kruis

Paul Heijnert
2 juni 2021
In de week van 13 tot en met 19 juni organiseren studenten in Nijmegen verschillende activiteiten om geld op te halen voor het Rode Kruis. De opbrengsten van deze 'Rode Kruis week' worden gebruikt om projecten te realiseren die de rest van het jaar worden uitgevoerd.
De studentendesk in Nijmegen is een jongerenaftakking van het Rode Kruis. De desk bestaat uit zes commissies en heeft als doel de verbondenheid tussen studenten en het Rode Kruis aan te moedigen. Dit wordt gedaan door, gedurende het hele jaar, projecten zoals EHBO-cursussen voor studenten en kaartjesacties voor ouderen te organiseren. ‘Het is voornamelijk gericht op studenten maar we proberen altijd uit te zoeken wie onze hulp kan gebruiken, daar gaan we vervolgens wat voor opzetten’ aldus Rosan Bouma, bestuurslid van de studentendesk.

Om geld op te halen waarmee de projecten gerealiseerd worden is de Rode Kruis week opgezet. In deze week organiseert de studentendesk verschillende activiteiten waar Nijmegenaren, tegen een kleine vergoeding, deel aan kunnen nemen. Het initiatief is gestart in 2018 en sindsdien wordt de Rode Kruis week ieder jaar georganiseerd in steden in heel Nederland.

Over het programma van de Rode Kruis week in Nijmegen vertelt Bouma het volgende: ‘Dit jaar hebben wij vier grote activiteiten: we hebben een online escape room, we geven een bootcamp, een pubquiz en we organiseren een stadswandeling in Nijmegen. Daarnaast zijn er collectepotjes in diverse restaurants en bieden we de mogelijkheid om te doneren via QR-codes. We hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan de activiteiten. Op die manier proberen we geld op te halen’.

De activiteiten zijn coronaproof en het is voor iedereen mogelijk om eraan deel te nemen. Inschrijven kan via de website, hier is ook het gehele programma te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties